Gaat u een BHV organisatie in uw bedrijf opzetten, dan leest u hieronder hoe u dit zo goedkoop mogelijk kunt aanpakken. In ieder geval moet u een werknemer aanstellen als BHV’er zodat deze kan ingrijpen bij een incident op uw bedrijf.
Bedrijfshulpverlener
Uw bedrijfshulpverlener is een gewone werknemer. Deze wordt door de werkgever schriftelijk aangesteld om de BHV taken in uw bedrijf uit te voeren. U kunt de BHV aanstellen door middel van een aanstellingsbrief, waarin onder andere staat vermeld wat de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van uw bedrijfshulpverlener zijn. Sommige bedrijven geven de BHV een vergoeding, maar u stelt in ieder geval faciliteiten ter beschikking, zoals BHV materialen.
BHV cursus
Voordat u uw werknemers kunt aanstellen als bedrijfshulpverlener, moeten zij daar een opleiding voor gevolgd hebben. De meeste werknemers die voor het eerst als BHV’er zullen worden aangesteld, hebben nog geen BHV opleiding gevolgd, dus kunt u het beste even contact opnemen met een NedCert erkende opleider. Deze BHV opleiders, leiden uw werknemers op voor het officiële examen BHV Bedrijfshulpverlener. Als uw werknemers zijn geslaagd, krijgen zij het NedCert BHV certificaat. Dit certificaat is uniek, want daarmee kunt u de vakbekwaamheid in BHV van uw werknemers aantonen, zodat u sterk staat in aansprakelijkheidskwesties. De lesstof is up-to-date en uw werknemers krijgen les van vakmensen uit de spoedeisende hulpverlening.
BHV materialen
Als uw werknemers de BHV cursus hebben gevolgd en het erkende BHV certificaat hebben gehaald, stelt u hen aan als bedrijfshulpverlener. Om als bedrijfshulpverlener te kunnen functioneren hebben uw werknemers BHV materialen nodig. Hieronder worden bijvoorbeeld verstaan blusmiddelen, verbandkoffers, reanimatie materialen zoals de CPREzy, communicatiemiddelen en veiligheidskleding.
Bedrijfsnoodplan
Iedere BHV organisatie werkt aan de hand van een BHV plan, dat ook wel een bedrijfsnoodplan wordt genoemd. Dit plan bestaat uit diverse deelplannen en hierin is beschreven welke maatregelen uw BHV organisatie gaat uitvoeren, als zich in uw bedrijf een incident voordoet. Het schrijven van een BHV plan vergt kennis en moet goed gebeuren. Het is het beste om zelf deze kennis in huis te halen. Dit is beter en ook veel goedkoper. U laat één of meer van uw werknemers (maar u kunt dit ook zelf doen) een cursus SEHCI Spoedeisende Hulpverlening bij Calamiteiten en Incidenten volgen bij een NedCert erkend opleidingsinstituut.
Maatwerk voor de leidinggevende BHV
SEHCI is een waardevolle cursus, want in 2 dagen wordt u of uw werknemer volledig op de hoogte gebracht hoe branden moeten worden geblust, hoe leiding gegeven moet worden aan de BHV, hoe een BHV plan moet worden opgesteld en hoe risico’s moeten worden bestreden. U kunt bij uw eigen NedCert erkende BHV opleider de 2 daagse cursus SEHCI volgen. In mijn optiek is dit voor u een uitstekende kans om tegen minder kosten een BHV organisatie op te zetten die volledig is afgestemd op uw bedrijf, want met een beetje hulp op BHV gebied, weten u en uw werknemers als geen ander wat voor uw bedrijf de beste aanpak is!
Bovendien krijgt u met de SEHCI cursus drie voor de prijs van één:
- BHV ploegleider;
- Hoofd BHV;
- Preventiemedewerker.
Wilt u ook alle kennis in huis krijgen om zelf uw maatwerk BHV organisatie op te zetten en aanzienlijk te besparen op uw kosten?
Ga dan de cursus SEHCI volgen en meld uw deelnemers aan op www.nedcert.nl/cursussen