Nationale campagne: Stop de bloeding

Stop de bloedingHoe snel de ambulance er ook is, de omstanders zijn er altijd als eerste bij. Binnen 5 minuten kan iemand overlijden door bloedverlies. Daarom is het belangrijk dat het bloedverlies snel gestopt wordt. “Stop de bloeding” is een nationale NedCert campagne.

Stop de bloeding

In navolging van Amerika, is NedCert in 2015 de nationale campagne “Stop de bloeding” gestart om iedereen bewust te maken van het feit dat je een bloeding onmiddellijk kan stelpen.
Ons initiatief is zeer succesvol en heeft tot gevolg dat inmiddels vele mensen van politie, brandweer, ambulance en bedrijven getraind zijn in het toepassen van bloedstelpende technieken. Ook binnen diverse Academische ziekenhuizen worden mensen opgeleid.
Ga voor meer informatie naar www.stopdebloeding.nl

Let op gevaar

Let altijd op de eigen veiligheid! Alarmeer 1-1-2

Dicht drukken

afdrukken

Kijk waar het bloed vandaan komt en druk met gazen of kleding stevig op de wond.

Tourniquet

touriquet

Als het bloeden niet stopt, leg dan een tourniquet aan. Zo’n 5-10 cm. boven de wond (in de richting van het lichaam). De tourniquet mag over de kleding heen aangelegd worden.

Tweede tourniquet

tweede tourniquet

Als de bloeding nu nog niet stopt, leg dan een tweede tourniquet aan. Deze tourniquet legt u aan boven de eerste (in de richting van het lichaam).