Met vakbekwame bedrijfshulpverleners meer succes!

BHV examenAls u personeel in dienst heeft, dan is het verplicht een preventiemedewerker en minimaal één bedrijfshulpverlener te hebben. Als u dat regelt op een wijze waar uw bedrijf zelf beter van wordt, houdt u uw concurrenten op grote afstand, want vakbekwame bedrijfshulpverleners helpen mee aan uw succes!

Er zijn vele aanbieders van bedrijfshulpverlening, ehbo en preventiemedewerker cursussen en dat maakt de keuze voor u niet gemakkelijk. Iedere opleider zal u vertellen dat zijn cursus de beste is. Laat u bij uw keuze daarom alleen leiden door dat wat voor uzelf het beste is. Bij uw keuze voor een cursus BHV, ehbo of preventiemedewerker, gaat u uit van een aantal factoren. Ik zal mij in dit artikel met name richten op BHV cursussen, maar hetzelfde geldt voor een cursus EHBO of preventiemedewerker.

U baseert uw keuze op:

  • BHV cursus inhoud;
  • BHV cursus prijs;
  • BHV cursus locatie;
  • BHV certificaat.

BHV cursus inhoud

De inhoud van een basis BHV cursus kan per opleider sterk verschillen. Informeer daarom vooraf, voor welk BHV certificaat uw werknemers worden opgeleid. Iedere BHV cursus leidt op tot de eisen van de Arbowet, maar de inhoud is niet overal hetzelfde, want bij de één krijgt u betere informatie dan bij de ander. Dit geldt ook voor EHBO cursussen. Met een NedCert certificaat SEHSO bent u beter voorbereid op echte EHBO praktijksituaties dan wanneer u een ehbo cursus volgt bij een opleider die niet bij ons is aangesloten.

BHV cursus prijs

Op de prijs is in de BHV markt een harde concurrentiestrijd, waardoor er steeds goedkopere BHV en EHBO cursussen worden aangeboden. Om een cursus goedkoop te kunnen aanbieden, moet de opleider altijd ergens op bezuinigen. Er zijn BHV opleiders die niet meedoen aan deze concurrentiestrijd, omdat zij hun klanten wel kwaliteit willen bieden. Simpel gezegd is het zo: “als u voor een BHV cursus niks wilt betalen, dan krijgt u ook niks”.

BHV cursus locatie

Om een BHV cursus te volgen, kan uw personeel naar een BHV trainingscentrum gaan, maar ook op uw bedrijf kan een BHV of EHBO cursus worden verzorgd. Een BHV opleider die het NedCert keurmerk voert, voldoet aan hoge kwaliteitseisen. U krijgt daarmee een uitstekende BHV of EHBO cursus, met een grote slagingskans. U kunt onder andere terecht voor een bhv cursus in Emmen en een bhv cursus in Amsterdam. Het NedCert keurmerk staat voor kwaliteit en dat krijgt een opleider niet zomaar. Als uw huidige opleider ook het NedCert keurmerk wil halen, dan moet hij zijn instructeurs eerst bij ons laten kwalificeren. Daarna kan uw opleider het keurmerk aanvragen bij nedcert.

BHV certificaat

Als op uw bedrijf een incident plaats vindt, bent u verantwoordelijk en moet u achteraf bewijzen dat uw bedrijfshulpverleners vakbekwaam waren op het moment van het incident. Laat uw werknemers daarom een BHV cursus volgen bij een door NedCert erkende BHV opleider, bijvoorbeeld een bhv cursus in Doetinchem of een bhv cursus in Sneek. Wilt u dat uw werknemers een BHV of EHBO certificaat halen, waarmee u hun vakbekwaamheid kunt aantonen? Meld uw werknemers dan aan voor een EHBO of BHV cursus bij een erkende BHV opleider.

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Heeft u een kinderopvangbedrijf, dan is het voor u belangrijk om te weten dat het certificaat SEHSO Spoedeisende Hulpverlening bij Slachtoffers en het certificaat SEHBK Spoedeisende Hulpverlening bij Kinderen door de voormalig staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Sharon A.M. Dijksma is aangewezen als geldig ehbo certificaat voor gastouders. Van NedCert zijn twee certificaten aangewezen. In de Regeling Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen zijn het SEHSO certificaat en het SEHBK certificaat mede door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aangewezen als bewijsstuk van met goed gevolg afgesloten onderricht dat in elk geval omvat eerste hulp aan kinderen bij ongevallen.

Wilt u dat uw werknemers  een erkend certificaat halen, waarmee u hun vakbekwaamheid kunt aantonen? Meld uw werknemers dan aan voor een ehbo of bhv cursus of een bhv herhaling bij een door NedCert erkende BHV opleider.

Uw voordelen zijn:

1. de kracht van bewijs;

Als u dan toch preventiemedewerkers, ehbo ‘ers en bedrijfshulpverleners moet hebben, neem dan een opleidingsinstituut dat is erkend door NedCert. Daar krijgen uw medewerkers begeleiding van TOP opleiders en met een NedCert certificaat kunt u aan uw verzekering bewijzen dat u alles heeft gedaan om de gevolgen van een eventuele schade te beperken. Met een certificaat van NedCert staat u sterk!

2. de zekerheid van competentie.

Veiligheid is voor iedereen belangrijk, of dit nu werknemers of bezoekers zijn. Laat uw klanten met een NedCert certificaat zien, dat u hun veiligheid super belangrijk vindt en u ontdekt weer een reden waarom zij graag bij u terugkomen. Met een certificaat van NedCert voelen ook uw klanten zich veilig!

Vakbekwame bedrijfshulpverleners helpen mee aan uw succes!

www.nedcert.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *