Enthousiast geworden door de BHV training, is het besluit binnen het bedrijf genomen: “Wij gaan een AED aanschaffen!” Maar welke gaat het worden? De duurste? De goedkoopste? Gebruik het eenvoudige 3 stappenplan om tot de juiste keuze te komen.
Een rondgang bij verschillende AED leveranciers gaf ons een aardig inzicht in de wijze hoe de leverancier u denkt te helpen bij het maken van de juiste keuze. Men denkt dat u de volgende zaken belangrijk vindt om te overwegen bij uw aanschaf: garantie, energieniveau, bifasische puls, feedback, synchronisatie, accessoires, service. Bent u daar nog?
Dat kan gemakkelijker!
Stap 1 – waar gaat u de AED gebruiken.
In een kantooromgeving is de robuustheid van een AED minder belangrijk dan buiten. Als de AED buiten gebruikt wordt kies dan een AED die tegen regen en kou kan. Is de omgeving waar de AED gebruikt wordt vies, kies er dan één die gemakkelijk schoon te maken is.
Stap 2 – hoe is het omgevingsgeluid.
Gaat de AED gebruikt worden in een rustige omgeving of is er veel lawaai? Dan zullen de gesproken instructies niet gehoord worden. Hetzelfde geldt voor AED-bedieners die slechthorend zijn. Kies dan een AED die de gesproken woorden ook als tekst laat zien.
Stap 3 – hoe is het licht.
Is er veel of juist weinig licht op de plaats waar de AED gebruikt gaat worden? Kies een AED waarvan de aanwijzingen, lampjes en de bedieningsknoppen te zien zijn op de locatie waar u de AED gebruikt.
Vertel de leverancier wat de eisen zijn die u aan een AED stelt en vraag om een demonstratie op de plek waar de AED gebruikt gaat worden. Pas dan kunt u goed beoordelen welke u het beste kunt aanschaffen.