Hoeveel BHV’ers heb ik nodig

BHV organisatieHoeveel BHV’ers u nodig heeft in uw bedrijf, is afhankelijk van een heleboel factoren, maar in essentie komt het er op neer dat u voldoende BHV’ers moet hebben om adequaat BHV maatregelen te kunnen nemen als er in uw bedrijf een ongeval gebeurt.

Dat ieder bedrijf met personeel de BHV moet regelen en BHV’ers moet hebben, zal u inmiddels wel bekend zijn, maar hoe weet u nu hoeveel BHV’ers u precies nodig heeft. Uitgaande van uw restrisico’s, kunt u vaststellen hoeveel bedrijfshulpverleners u nodig heeft. Wij hebben een online tool ontwikkeld, waarbij met diverse factoren in uw bedrijf rekening wordt gehouden.

Online berekeningstool
De online tool om te berekenen hoeveel bedrijfshulpverleners u nodig heeft, kunt u gratis gebruiken. Klik hier voor de online tool.

Wat voor bedrijf heeft u
Zo is het belangrijk om te weten wat voor soort bedrijf u heeft. In laboratoria bijvoorbeeld, kan het voorkomen dat niet iedereen zomaar van de ene kant van een gebouw naar de andere kant van een gebouw mag lopen in verband met besmettingsgevaar. Dergelijke situaties kunnen zich ook voordoen op een operatiekamer van een ziekenhuis. Daarnaast moet het bekend zijn hoeveel werknemers er aanwezig zijn en ook het aantal bezoekers is van belang.

Aantal BHV’ers
Voorheen ging men bij het vaststellen van het benodigde aantal BHV’ers alleen uit van het aantal werknemers, maar nu worden de bezoekers ook meegeteld. In een bioscoop, bijvoorbeeld, zijn er maar weinig medewerkers, maar veel bezoekers. Als er iets gebeurt, bent u er als ondernemer ook verantwoordelijk voor dat de bedrijfshulpverleners de bezoekers op een adequate wijze uit het pand zullen ontruimen. Er kunnen ook personen aanwezig zijn die niet zelfstandig naar de uitgang kunnen lopen. U moet hierbij denken aan kleine kinderen of mensen in een rolstoel. Ook voor deze mensen moet u maatregelen treffen, zodat zij in noodsituaties het pand zo spoedig mogelijk kunnen verlaten. Uw bedrijfshulpverleners moeten dus regelmatig een BHV oefening houden in het ontruimen van uw bedrijfspand, waarbij met iedere mogelijkheid rekening wordt gehouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *