Hoe kies ik de beste BHV cursus?

BHV cursusWordt u ook bedolven onder BHV cursus aanbiedingen? Via het internet zijn er vele honderden te vinden, om nog maar te zwijgen van de aanbiedingen in uw brievenbus. De beste BHV cursus wordt verzorgd door een door NedCert erkend BHV opleidingsinstituut.

Een manager die BHV moet inkopen, moet uit het grote aanbod een verantwoorde keuze maken, want of u uw BHV nu aanbesteedt of op het internet zoekt naar een opleider, de keuze van het instituut kan grote gevolgen hebben voor de continuïteit en de veiligheid van uw bedrijf.

We onderscheiden drie soorten opleiders:
1. opleiders die na afloop van de BHV cursus zelf een BHV pasje uitgeven;
2. opleiders die opleiden voor een BHV certificaat dat door een ander bedrijf wordt uitgegeven;
3. opleiders die opleiden voor het examen voor het NedCert BHV certificaat.

Wat is een goede BHV cursus 
Het is belangrijk een goede BHV cursus uit te kiezen. Hoe weet u nu of u een goede BHV opleider heeft gevonden?
U kunt informeren of collega ondernemers tevreden zijn met de BHV opleider en als dit zo is, waarover ze dan tevreden zijn? Meestal gaat het om criteria die niet met het uiteindelijke resultaat te maken hebben, zoals lekker eten, aardige leraar, lekker dichtbij etc. Als deze criteria positief worden beoordeeld door uw personeel, is dat natuurlijk meegenomen, maar voor u als ondernemer zijn dat niet de criteria die voor u het belangrijkste zijn.

Waarop berust dan uw beslissing om voor een bepaalde BHV opleiding te kiezen?
1. Kosten;
2. Inhoud van de cursus;
3. BHV examen;
4. Erkenning van de opleider.

Laat uw werknemer het NedCert BHV certificaat halen
De eerste twee punten spreken voor zich, natuurlijk let u op de kosten en de tijd dat u uw werknemer kwijt bent. Wat krijgt u voor de genoemde prijs en komen daar nog extra kosten bij? Soms moet u de prijs zelfs over meerdere jaren bekijken, want hoe lang is het BHV certificaat geldig en hoe vaak moet uw personeel deelnemen aan een herhalingsles om het BHV certificaat geldig te houden? Sommige opleiders bieden een lage prijs aan, maar als u even verder kijkt, blijken er nog lokatiekosten, zoals kosten voor lunch, koffie, gebruik blusmiddelen, examenkosten, certificaat kosten etc. bij te komen. Wat is de inhoud van de cursus, sluit de geleerde hulpverlening aan op de werkwijze van de ambulance en de brandweer (dat is namelijk lang niet bij iedere BHV cursus het geval). Is de BHV opleider erkend door NedCert?

BHV examen
Er zijn dus BHV certificaten en BHV certificaten, daarom vraagt u zich af wat de waarde is van het certificaat dat u uw personeel laat halen. Een bewijs dat uw werknemer een BHV opleiding heeft gevolgd, lijkt voldoende, maar als er echt iets gebeurt, dan wordt achteraf niet alleen bewijs verlangd dat uw werknemer aanwezig is geweest op een BHV cursus, maar dat hij er ook nog wat geleerd heeft en dus in staat is om de BHV taken in uw bedrijf deskundig uit te voeren. Een dergelijk BHV bewijs is een certificaat van vakbekwaamheid. Dat kan hij halen door te slagen voor het NedCert BHV examen.

BHV certificaat
In het Register op https://www.nedcert.nl/register kunt u kijken of uw bedrijfshulpverleners gecertificeerd zijn.  Als uw werknemers een BHV cursus of BHV herhaling gaan volgen, meld hen dan aan bij een door ons erkende BHV opleider, dan weet u zeker dat u kwaliteit krijgt voor uw geld.

Erkende BHV opleider
Een opleider die wil worden erkend door NedCert moet voldoen aan vastgelegde kwaliteitseisen. U heeft invloed op die eisen, omdat u als werkgever een vertegenwoordiger heeft in ons college, zodat u invloed heeft op de eisen die aan de BHV opleider worden gesteld. Zo heeft u de kwaliteit van uw bedrijfshulpverleners in eigen hand.

Wilt u uw werknemers aanmelden voor bijvoorbeeld bhv Amsterdam,  bhv Emmen, bhv Enschede, bhv Doetinchem  of bhv Sneek, kijk dan op www.nedcert.nl/cursussen

www.nedcert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *