Hartslag meten 2.0

hoogte

In de rubriek apps bespreken wij deze keer ‘Instant Heart Rate’ een app waarmee snel en eenvoudig de hartslag gecontroleerd kan worden. De gemeten waarden kunnen worden opgeslagen en bewaard. 

 

Het controleren van de hartslag bij een slachtoffer is niet zo gemakkelijk. Deze app kan u daar echter bij helpen.

Hoe werkt het

Instant Heart RateWanneer u de app activeert, gaat het licht van de flits branden. Als u de top van de wijsvinger van het slachtoffer op de lens van de camera houdt, begint de app direct te meten. Na ongeveer 10 seconden verschijnt het aantal hartslagen per minuut. Is de hartslag tussen de 60 en 90 keer per minuut, dan is dat normaal voor een volwassen persoon die in rust (rustig) is.
De uitslag kan opgeslagen worden, waarbij het mogelijk is om een aantekening toe te voegen. U zou hier ook de gemeten ademhaling kunnen noteren. De frequentie van de hartslag en de aantekening worden bewaard, voorzien van datum en tijd.

 

Downloaden

Google play
Itunes

Conclusie

Een eenvoudige gratis app die door gebruikers gewaardeerd wordt met ruim 4 sterren. Wij zijn wel benieuwd hoe de app het doet het onder moeilijke omstandigheden zoals een slachtoffer met koude handen of een slachtoffer in shock.

Wat is uw ervaring met de Instant Heart Rate app?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *