BHV kan goedkoper met meer kwaliteit

BHV instructeur opleidingDoor te bezuinigen op BHV is het toch mogelijk om de veiligheid in uw bedrijf te vergroten, want verbeteringen in uw bedrijf bereikt u door dingen in het vervolg anders te doen.

Zoals ik al in eerdere berichten heb beschreven, is een opleiding tot BHV instructeur in 7 dagen te volgen. Een BHV instructeur kan door u worden ingehuurd, maar u kunt ook zelf een werknemer tot BHV instructeur laten opleiden of een reeds gecertificeerde NedCert BHV instructeur in dienst nemen.

Bezuinigen op BHV
In eerste instantie heeft u misschien als werkgever gedacht dat een opleiding tot BHV instructeur alleen voor personen die zelf BHV instructeur willen worden aantrekkelijk is. Ik zal u hier echter duidelijk maken, dat het ook voor uw bedrijf een goede manier is om op de uitgaven voor BHV en soortgelijke cursussen te bezuinigen en toch TOP kwaliteit te krijgen, want hoewel u het belangrijk vindt dat in uw bedrijf veilig wordt gewerkt, moet u in deze crisistijd het hoofd boven water houden en dat betekent bezuinigen. Ook op de BHV cursus of  EHBO cursus van uw personeel.

Uw eigen BHV instructeur
Ieder jaar een aantal werknemers naar een BHV cursus sturen, kost u veel geld en dat investeert u liever in iets anders dan in overheidsregels. Heeft u er al eens over nagedacht om zelf een BHV instructeur in dienst te hebben? Dit kunt u ook in samenwerking met andere bedrijven regelen. Bijvoorbeeld door in een winkelcentrum met alle bedrijven samen één BHV instructeur de 7 daagse cursus te laten volgen. Eenmaal gecertificeerd, kan uw BHV instructeur de BHV cursus voor uw personeel verzorgen en tevens leiding geven aan de preventie en de BHV. Ook voor een grotere organisatie of een bedrijfsverzamelgebouw liggen hier goede mogelijkheden om te besparen op de kosten.

BHV 2 jaar geldig
Uw BHV instructeur verzorgt de BHV cursus op uw eigen locatie. Uw werknemers krijgen als zij slagen het BHV certificaat, dat 2 jaar geldig is. U betaalt alleen voor het examen. Uw BHV instructeur kan het lesgeven ook naast zijn gewone werk uitvoeren.

Flexibiliteit in BHV
U bepaalt zelf wanneer een BHV cursus wordt verzorgd en bent niet meer afhankelijk van anderen. U kunt een cursus laten geven op het tijdstip dat het u uitkomt en ook zo vaak u maar wilt. Bijvoorbeeld in een periode dat het op uw bedrijf rustig is. U hoeft nooit meer cursusgeld voor bedrijfshulpverlening of EHBO te betalen. De investering in de opleiding van uw eigen BHV instructeur haalt u er dan ook met gemak uit.

Hoofd BHV
Bovendien kan uw BHV instructeur zelf de taken preventiemedewerker en Hoofd BHV in uw bedrijf uitvoeren, want daarvoor is hij of zij officieel gecertificeerd. Door de BHV in het vervolg anders te regelen slaat u meerdere vliegen in één klap en kunt u aanzienlijk bezuinigen.

Investering
In 7 dagen kunt u een BHV instructeur laten opleiden, die alle preventie, EHBO en BHV cursussen voor uw bedrijf zelf kan verzorgen. Bedenk eens hoeveel u dit op jaarbasis zal besparen!

Opleiding tot BHV instructeur
Kijk voor meer informatie op www.nedcert.nl/cursussen

Eisen om het certificaat geldig te houden
De BHV instructeur dient werkervaring op te doen door ieder jaar ten minste 40 personen op te leiden en aan te melden voor een examen. De BHV instructeur dient ieder jaar 3 instructeurs scholingsdagen met goed gevolg te doorlopen, zodat u altijd de laatste kennis in huis heeft voor optimale veiligheid en gezondheid in uw bedrijf.

Aanmelden
U kunt uw werknemer aanmelden voor de instructeurs cursus op www.nedcert.nl/cursussen

www.nedcert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *