BHV 2 jaar geldig

BHV certificaatWist u dat het NedCert BHV certificaat 2 jaar geldig is? Dit betekent dat uw bedrijfshulpverlener pas na 2 jaar weer een BHV cursusdag moeten volgen. U voldoet daarmee aan de Wettelijke eisen.

Hoe vaak uw bedrijfshulpverlener naar een bhv cursus moet, staat NIET in de Arbowet. Natuurlijk is het goed om de bedrijfshulpverlening ieder jaar een paar keer te oefenen, maar dat kunt u net zo goed op uw bedrijf doen en een bhv oefening hoeft ook geen uren te duren. Bovendien hoeft u uw werknemer niet ieder jaar naar een bhv cursus te sturen. Wel moet u kunnen aantonen dat u bedrijfshulpverleners heeft en dat kan met een officieel NedCert BHV certificaat.

Beleidsregels arbeidsomstandighedenwetgeving

Deze beleidsregels zijn inmiddels vervallen. Zij zijn echter de laatst beschreven meest concrete houvast van de overheid. Daarin stond, ongeveer, het volgende: elke twee jaar worden per bedrijfshulpverlener ten minste 8 uur besteed aan herhalingscursussen en oefeningen.

BHV diploma 2 jaar geldig

Als uw werknemer bij NedCert het BHV certificaat heeft gehaald, betekent dit dat hij goed is opgeleid, want anders was hij niet geslaagd. Omdat hij zo goed is opgeleid, hoeft hij pas na 2 jaar weer aan een bhv cursusdag deel te nemen. In deze economisch moeilijke tijd is het voor u als werkgever een geruststellende gedachte dat u goede bedrijfshulpverleners heeft waarvan de bhv 2 jaar geldig is en u daardoor veel goedkoper uit bent.

NedCert erkende bhv cursussen waar uw werknemers een bhv certificaat kunnen halen dat 2 jaar geldig blijft, kunt u onder meer volgen bij bhv Amsterdam, bhv Enschede, bhv Emmen, bhv Sneek, bhv Doetinchem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *