Ben ik verplicht de BHV in mijn bedrijf te regelen?

Eigen bedrijf Ieder bedrijf met werknemers moet bhv’ers aanwijzen. De bedrijfs-hulpverleners kunnen een bhv cursus volgen bij een erkende BHV opleider. Als u een NedCert BHV certificaat heeft gehaald, weet u zeker dat u goed geschoold en bekwaam bent als BHV-er.

BHV
Bedrijfshulpverlening wordt ook wel aangeduid als BHV. Als u een bedrijf bent begonnen en u na verloop van tijd werknemers aanneemt, moet u zorgen dat er bedrijfshulpverleners (BHV ’ers) in uw bedrijf aanwezig zijn. Als uw bedrijf nog klein is, mag u zelf de bedrijfshulpverlener zijn, maar er moet altijd minstens één werknemer zijn die u in BHV kan vervangen als u niet op uw bedrijf aanwezig bent.

Risico
U moet deze werknemer aanwijzen als de bedrijfshulpverlener. Deze BHV ’er moet u kunnen vervangen als u ziek bent of een dag vrij bent, maar ook als u bijvoorbeeld buiten de deur bent voor een vergadering. Het is onder meer afhankelijk van de grootte van uw bedrijf en de risico’s die er in uw bedrijf zijn, hoeveel bhv ’ers u moet hebben. Om het aantal BHV ’ers in uw bedrijf te berekenen is er een tool op onze internetsite.

BHV cursus
Als u de BHV gaat regelen betekent dit dat u moet zorgen dat uw werknemers scholing ontvangen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Ook moet u binnen uw bedrijf zorgen dat de BHV regelmatig geoefend wordt, daarom wordt aangeraden om minimaal 1x per jaar een ontruimingsoefening in uw bedrijf te organiseren.U kunt een goede BHV cursus volgen bij een bij NedCert aangesloten BHV opleider, bijvoorbeeld bij bhv Sneek, bhv Enschede, bhv Doetinchem, bhv Emmen of bhv Amsterdam. Als u geslaagd bent, is uw BHV certificaat 2 jaar geldig. Aanmelden voor de cursus BHV-Bedrijfshulpverlener kan hier.

BHV herhaling
Als bedrijfshulpverlener moet u regelmatig worden bijgeschoold, zodat uw kennis en vaardigheden op peil blijven, daarom komt u na 2 jaar weer een dagje terug op school, waar u de theorie weer goed doorneemt en ook alle BHV praktijkhandelingen weer oefent. Wij noemen deze BHV herhaling de hercertificeringsdag BHV-Bedrijfshulpverlener.
Aanmelden voor de BHV herhaling kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *